Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

RP 1.kolo: Úspěšná premiéra s novým soupeřem v nové soutěži (01.11.2009)

Jiskra Česká Skalice B - Sokol Dubenec 3 : 2.

Poprvé v historii oddílu hrajeme jinou skupinu než Náchodsko a ještě nikdy jsme se v žádné soutěži neutkali se soupeři z Dubence. Dvojnásobná premiéra dopadla výborně, zhodnocení zápasu poslal kapitán družstva Láďa Militký:

První kolo je za námi, dopadlo pro nás výborně. Jsem rád, že přišli všichni hráči a na mě zůstala milá povinnost dělat nehrajícího rozhodčího (s malou pomocí p.Jánského,který se přišel podívat jak hrajeme).
Hosté brzy získali převahu na 5.šachovnici a přestože Luděk Laubacher dohrával statečně až do konce, bylo o vítězi jasno - 0 : 1.
Vzápětí kontruje Tomáš Mádr na 1.šachovnici, drtivým útokem nutí soupeře vzdát - 1 : 1.
Zkušený Břeťa Lesk dostal od soupeře nabídku remízy, ale neukvapil se a počkal, až vedle něj hrající Martin Motloch skvělým tahem v koncovce nutí soupeře odevzdat buď kvalitu nebo figuru a poté ještě odráží poslední marné snahy - 2 : 1.
Kirill Efimov přichází o figuru, ve složité pozici přehlíží vazbu a tak Lesk pro družstvo příjímá remízu - 2½ : 1½.
Jenže Kirill nic nevzdal a hrál koncovku promyšleně, soupeř usnul na vavřínech a rázem byla figura zpět. Přestože měl o 2 pěchy víc, nakonec rád přijal nabídnutou remízu a Kirill tak vyhrál celé utkání - 3 : 2.

Mádr Tomáš
Motloch Martin
Lesk Břetislav
Efimov Kirill
Laubacher Luděk
1508
1460
1553
-
-
1 : 0
1 : 0
½ : ½
½ : ½
0 : 1
Kožešník Petr
Dubský Josef
Široký Robert
Hlava Luboš
Baše Otokar
1612
1340
1569
1562
-
   
3 : 2
   

Já ještě připojím pochvalu pro vedoucího soutěže, v 16:45 (a možná i dřív) byly kompletní výsledky skupiny na svazovém webu.

Autor: Vladimír Velecký