Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Pavel Jánský úspěšný v openu při KPj v Janských Lázních (16.05.2010)

Druhé místo a +25 bodů na národní ELO, to je pěkný výsledek našeho hráče.

Pavel Jánský Doprovodného turnaje při Krajském přeboru jednotlivců, jako obvykle v Janských Lázních, se ve dnech 5.-10. května 2010 zúčastnilo 44 účastníků z Čech i Moravy. Náš oddíl tradičně reprezentoval Pavel Jánský (1810), po loňském neúspěchu v podobě 19. místa letos zabojoval a do poslední chvíle hrál o celkové vítězství. V 8 kolech získal 6 bodů za 5 výher, 2 remízy a jednu porážku. Bohužel, ani výhra v posledním kole s dlouholetým kamarádem, náchodským Zdeňkem Hejzlarem, už na prvenství nestačila, protože stejně byl úspěšný i jeho hlavní konkurent, jilemnický Ladislav Kovář (1912). Pavel si do národního ela připsal pěkných 25 bodů, což současně vypovídá o síle jeho soupeřů.

Jediné, co se Pavlovi dá vytknout, je jeho přilišná stručnost v komentování svých pocitů a popisu turnaje. To ostatně znáte všichni, kdo navštěvujete tyto stránky a čtete občas jeho zprávy ze soutěže družstev. Takže tady je jeho "obsáhlý" komentář k turnaji: No nakonec to nějak vyšlo a jsem spokojen. Bylo pěkně, kromě posledního dne se dalo chodit po kopcích v okolí, no a soupeři se hlavně v závěru také snažili, většinou neviděli svá vítězná pokračování a tak jsem vždy mohl místo připravovaného vzdání se pokračovat nějak lépe.

Následující partie se hrála ve 3. kole, Pavel porazil 2. nasazeného hráče a s plným počtem bodů byl na čele průběžného pořadí.

Bílý: Pavel Jánský (1810, Jiskra Česká Skalice)
Černý: Boris Naď (1923, Dukla Praha)

1 : 0

Podrobné výsledky
Závěrečná zpráva na stránkách krajského svazu
Fotogalerie:  1  2  3

Autor: Vladimír Velecký