Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Rozdělení do skupin v regionálním přeboru družstev (13.09.2010)

Naše béčko se vrací do náchodsko-trutnovské skupiny s novým názvem "Sever".

Krajský svaz v minulém týdnu rozeslal pozvánky na losování soutěží družstev v našem kraji. Složení vyšších soutěží - KP a obou skupin KS - bylo zřejmé a očekávané již delší dobu, protože po odřeknutí několka oprávněných účastníků tam moc kombinací nebylo, zato v nejnižší soutěži nebylo jasno do poslední chvíle, tedy uzávěrky přihlášek k poslednímu srpnu.

Nakonec došly přihlášky 35 družstev (33 z našeho kraje + Jilemnice z Liberecka a Kunvald z Pardubicka). Snahou vždycky bylo, aby byl pokud možno vyrovnaný počet družstev ve všech skupinách bez ohledu na staré okresní členění, takže se dalo očekávat, že i tentokrát budou 3 skupiny po 9 účastnících a jedna 8členná. Vzhledem k územnímu rozložení kraje a určité odlehlosti Rychnovska zůstala v 8 družstvech nakonec tato skupina, ale s novým označením "Východ" (dosud tradičně "Jih").

Naše béčko se po jednom roce účinkování na Hradecku vrací do své obvyklé skupiny, tvořené z okresů Náchod a Trutnov, letos nově (pro nás) rozšířené o celek Tatranu Hostinného a céčko Dvora Králové, se kterými se žádné naše družstvo ještě nikdy neutkalo. Další družstva z Náchodska - TJ Náchod D, Sokol Červený Kostelec B a Sokol Vrchoviny - s těmi se setkáváme pravidelně na úrovni okresu i kraje. A ani Trutnovsko - Loko Trutnov B a C, HSM Trutnov B - pro nás není neznámé, v krajské soutěži jsme tam jezdívali pravidelně. Z hlediska dopravního spojení jsme si asi trochu pohoršili, přece jenom je v zimě lepší cesta do Hradce než do Trutnova nebo Hostinného. Uvidíme, co přinese los. Šachovou úroveň družstev těžko hodnotit, loni si hráči našeho béčka pochvalovali sílu hradecké skupiny, kde si moc dobře zahráli se silnými soupeři. Tak si přejme, aby to letos bylo stejné.

Rozdělení družstev do skupin je na webu krajského svazu jako součást pozvánky na losování, které se koná po konferenci krajského svazu v Opočně již tuto neděli (19.09.).

Autor: Vladimír Velecký