Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

RP 8.kolo: Předposlední překážka úspěšně zdolána - béčko vede skupinu (27.02.2011)

Jiskra Česká Skalice B - Tatran Hostinné 3,5 : 1,5.

Dva nejtěžší soupeře si schovalo naše béčko v regionálním přeboru na poslední dvě kola. Dnes byl na řadě asi nejtěžší soupeř z Hostinného, který se dělil o vedení ve skupině právě s naší rezervou. Po sedmém kole byl vyrovnaný počet bodů i skóre a tak vzájemný zápas byl dost důležitý pro konečné pořadí, i když ještě stále není rozhodnuto. O významu zápasu svědčí i to, že my jsme poprvé v sezóně nastoupili v základu, hosté přijeli pouze s jedním náhradníkem. O průběhu zápasu nejsou zatím žádné informace, původně jsem počítal, že se pojedu na to drama podívat, ale v týdnu mě požádala Jaroměř o výpomoc v KP, nechtěl jsem to odmítnout a tak jsem si o tomto důležitém duelu jen přečetl na stránkách soutěže.

Z výsledku je vidět, že se zápas povedl - jak taky jinak, když jsme vyhráli - a čeká poslední překážka, Loko Trutnov B, třetí v průběžném pořadí. Vyjímečně se hraje až za tři týdny, je tam nějaká přestávka kvůli přeborům mládeže. K celkovému vítězství stačí remíza, ale na to se hrát nedá. Chce to sejít se ještě jednou v kvalitní sestavě a nedat soupeři, který hraje o konečné umístění na 3. místě, nic zadarmo.

Jaké jsou prognózy webmastera krajských stránek Jirky Bielavského, to si můžete přečíst v článku na krajském webu. Článek vyšel ještě před dnešními zápasy, takže něco už je maličko jinak, ale to hlavní stále platí.

Tak hodně štěstí v posledním kole!

Mádr Tomáš
Šretr Josef
Křeček Karel
Šroll Boris
Motloch Martin
1648
1746
1597
1794
1515
0 : 1
½ : ½
1 : 0
1 : 0
1 : 0
Kovář Ladislav
Janák Jaroslav
Jindřišek Martin
Ulman Tomáš
Matiko Jan
1928
1825
1567
1476
1469

Autor: Vladimír Velecký