Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

KS 8.kolo: Vpředu byli domácí lepší a to rozhodlo o těsné porážce - doplněno (05.02.2012)

DDM Kostelec nad Orlicí - Jiskra Česká Skalice 5 : 3.

Tentokrát jsem si vybral svou dlouho plánovanou absenci, reportáž je proto stručnější. Autorem je Petr Čechovič, který taky zatím jako jediný poslal svou partiovou ukázku. Pokud se přidají další, doplním. Když to zhodnotím pohledem nezúčastněného diváka, tak ještě musím říct, že kapitán odvedl pořádný kus práce a zaslouží poděkování, protože jak jsem sledoval přípravy, vypadalo to, že nebudou ani hráči, ani dopravní prostředky. Kostelec je navíc nejvzdálenější soupeř a i když cesty jsou kolem nás v dobrém stavu, nevím, jak to vypadá na Podorlicku. No, ale je vidět, že sestava se nakonec dohromady dala a na zápas v pořádku dorazila. Škoda jen, že výsledek nebyl o maličko lepší, když už to kapitána stálo tolik energie.

Takže tady jsou Petrovy postřehy (s mými drobnými korekturami): Zápas byl minimálně remízový a dokonce jsme měli v průběhu navrch, to jsem pochytil během zápasu. Jinak o partiich moc nevim, vedle mě hrál Břeta, co jsem stačil vypozorovat, tak chvílemi nestál nejlépe, ale nakonec to byla remíza. Ja jsem si stál celou partii lépe, ale nakonec taky remíza.

Dodatečně poslal svou vítěznou partii Martin Motloch a taky přidal krátké hodnocení: Zasílám partii, jsem rád, že se mi vcelku povedla, snad přibydou i další s podobně zdařilým koncem ... Jen škoda, že jsme slušně rozehrané utkání nedokázali dovyhrát, i přes oslabenou sestavu to na zisk nejméně jednoho bodu bylo. Tak už se jen párkrát vyspat, něco pojíst, něco odpracovat, o víkendu nabrat síly, pomodlit se a hurá na Broumov!

Kožúšek Daniel
Chmelař Vítězslav
Zikmund Jaroslav
Jindrásek Mojmír
Matouš Lubomír
Musil Stanislav
Dostálek Petr
Kožúšek Slavomír
1808
1858
1928
1796
1832
1611
1721
1800
1 : 0
1 : 0
1 : 0
½ : ½
0 : 1
½ : ½
½ : ½
½ : ½
Kubec Jiří
Jánský Pavel
Havrda Josef
Křeček Karel
Motloch Martin
Šroll Boris
Lesk Břetislav
Čechovič Petr
1845
1858
1807
1601
1520
1783
1529
-

A ještě jedna poznámka: kvůli odstoupení rychnovské Pandy po 2. kole panuje v tabulce mírný zmatek. Nejprve se její výsledky v dalších kolech započítávaly jako 0 : 8, pak došlo během soutěže k problémům s programem Swissmanager (pokud mám správné informace) a Panda se už do tabulky nezapočítává. Proto jsem v přehledech jednotlivých kol sjednotil tabulku s oficiální stránkou soutěže. Kdybych to ponechal postaru, bylo by hned jasné, že příště k nám přijede praktický lídr soutěže, rezerva Broumova. Bývali jsme zvyklí, že to v minulých letech letech byl jeden z našich hlavních soupeřů v boji o udržení, ale letos válejí jako profíci a čeká nás další supertěžký zápas, kde opět nejsme ani zdaleka favoritem a každý půlbodík bude úspěchem. Ale nakonec jak už tady bylo jednou řečeno, hrát se dá s každým a nám se spíš daří proti družstvům z čela tabulky. Třeba dojde i na překvapení.

Autor: Vladimír Velecký

Doplněno o pohled z druhé strany: Web Pandy Rychnov.

Lubomír Matouš (1832) - Martin Motloch (1520)
0 : 1

Petr Čechovič - Slavomír Kožúšek (1800)
½ : ½