Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Krajský přebor družstev v rapidu (29.04.2012)

V Třebechovicích jsme si pěkně zahráli, ale žádná sláva - konec tabulky je náš.

Tohle není čas na šachy! Už ráno, když jsme odjížděli, bylo pěkné teplo. Kolem DDM jsme projeli, chvíli nám dalo, než jsme našli místo na parkování a přišli jsme nějakou minutku po termínu. Přispělo k tomu i neplánované prodloužení trasy kvůli objížďce ve Slavětíně, kde se opravuje most. Oklika přes Jásennou nás stála pár minut navíc a nějaký ten kilometr k tomu. Ale mám dojem, že poslední jsme nebyli.

Přihlášených bylo původně 11 družstev, na poslední chvíli Honza Slavík rozesílal výzvu, že ještě pro dvě družstva by bylo místo, nakonec se nás sjelo jen 9. Domácí postavili jen jednu pětici a Spartak Rychnov nedorazil vůbec.

Co říct ke hře samotné? Už jsem to naznačil v úvodu, obsadili jsme čestné deváté místo za 1 remízu a 8 nul. Našim předpokládaným konkurentům v boji o Černého Petra (Vrchoviny a Třebechovice) jsme těsně podlehli a remíza v posledním kole s převážně dívčím týmem z Lípy už nám nepomohla. Nikdo vyloženě nezklamal, ale taky nezazářil, to je vidět ze statistik. Jak se hrálo jinde, k tomu nemám prakticky co říct, jedno kolo za druhým šlo v rychlém tempu a každý měl svých starostí dost. Tak zase za rok a líp!

A jak to tedy dopadlo? Oficiální výsledky budou asi až zítra, tak aspoň pořadí:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
ŠK Lípa B
Sněžka TJ Náchod
Jiskra Hořice B
ŠK Lípa A
Jiskra Jaroměř
DDM Třebechovice
ŠK Lípa C
Sokol Vrchoviny
Jiskra Česká Skalice
1 : 4
1,5 : 3,5
1 : 4
1,5 : 3,5
0,5 : 4,5
2 : 3
2,5 : 2,5
2 : 3
 
  Tomáš Mádr
Jiří Kubec
Pavel Jánský
Vladimír Velecký
Břetislav Lesk
 
 
 
 
1,5
2
2,5
3
3
 
 
 
 

Další fotky na webu.

Autor: Vladimír Velecký