Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Špinka Cup 2012 (26.05.2012)

Hronovský Viktor Velecký vítězem dalšího ročníku.

Výborné pivo, dobře vyuzené klobásy, kuřátka se od kostí sama rozpadala. O ty šachy zase tak moc nešlo, ale to je na Špince normální. Samozřejmě až na nějaké ty výjimky, k několika zbytečným sporům přece jen došlo.

Osmnáct borců se zaregistrovalo k účasti, takže jsme s Pepíčkem Pinkavou dostali na starost každý jednu kvalifikační skupinu, ze kterých se postupovalo do tradičního pavouka. Boje byly vyrovnané, ve vyřazovací části se utkaly čtyři dvojice systémem na dvě partie, ale hned u tří dvojic rozhodl až armageddon. Můj jmenovec Viktor prošel turnajem bez zaváhání, jediný bod ztratil právě ve čtvrtfinále s Jardou Čápem, jinak všechny své partie vyhrál. Vítězství si tak určitě poprávu zasloužil.

Od nás ze Skalice jsme dorazili dva, Pavel přišel od vlaku z Olešnice mezi prvními, já jsem dal přednost kolu, když předpověď slibovala pěkné počasí. A v podstatě se dá říct, že to vyšlo, i když v jednu chvíli začalo dost nepříjemně foukat a každý sháněl, co by na sebe ještě navlékl. Výsledkově nevynikl ani jeden z nás, Pavel nikdy nepatřil mezi vyhlášené blicaře, obsadil osmé místo v naší skupině. Já jsem se nestačil rozkoukat a hned v první partii jsem dostal pořádně nařezáno od pozdějšího finalisty Dusbaby a ztrátu jsem už nedohnal, k postupu ze skupiny mi chyběl na pátém místě půlbod. Ale že bych kvůli tomu truchlil, to určitě ne. A abych se tam nenudil, dostal jsem na starost turnaj útěchy, kde si zahráli ti, co se do finále nedostali a někteří nově příchozí. Turnaj se stal kořistí mladého Matěje Kosaře z Kostelce, který opět až v rozstřelu porazil Láďu Zástavu.

Po předání cen se ti vzdálenější začali vytrácet, někteří vytrvalci vyměnili šachy za karty. Já jsem nasedl na kolo, vítr ustal a udělalo se docela teplo, tedy nádherná cesta k domovu. Neodpustil jsem si zajížďku přes Ratibořice a za hodinu a něco už jsem odpočíval ve vaně. Vcelku velice dobrá sobota!

Něco fotografií najdete zde, další fotky budou asi k vidění i jinde, protože fotil i David Hepnar a někteří další. Odkazy najdete nejspíš na webu náchodského oddílu.

Autor: Vladimír Velecký