Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Víme, co nás čeká (11.09.2012)

Krajský svaz zveřejnil na svém webu rozdělení družstev v nové sezóně.

Úplný přehled všech skupin od KP po RP je na webu KHŠS, tady budu psát jen o tom, ce se našeho oddílu týká. Pokud jde o krajskou soutěž, tam je to celkem podle očekávání, v nejnižší třídě se vracíme po několika letech do skupiny Východ, jenže tenkrát to bylo ještě Náchodsko a Trutnovsko, poté došlo k přesunům v pojmenování.

Co je tedy nového v krajské soutěži? Svůj odhad jsem zveřejnil tady na našem webu přesně před měsícem a s jednou výjimkou jsem to trefil - ono to taky bylo víceméně jasné a moc variant nebylo. Jediný sestupující z KP, hradecký Sokol, byl zařazen do západní skupiny a k nám místo něj přišla Lípa C, družstvo asi stejné síly. A to ostatní v podstatě vyplynulo naprosto přirozeně, pokud se podíváme na mapu kraje, jinak to snad ani být nemohlo. Velkou neznámou je nový účastník z Kunvaldu. Loni jejich déčko hrálo náš regionální přebor na Rychnovsku, nyní k nám přihlásili ještě céčko. Ale vůbec se v tom nevyznám, protože jejich A tým loni sestoupil z krajské soutěže a měl by hrát nejnižší třídu na Pardubicku společně s jejich béčkem. Takže je možné, že se nakonec přejmenují a u nás bude hrát jejich áčko, to se ale zřejmě ukáže až při losování. První kolo nás čeká už 14. října.

A co naše rezerva? Jak jsem napsal v úvodu, skupinu s tímto názvem jsme už hráli, ale tenkrát to byla úplně jiná soutěž. Kromě Vrchovin B a Třebechovic C jsou ostatní družstva z Rychnovska, což znamemá o trochu víc cestování. Ale mezi jízdou do Trutnova nebo do Rychnova není zase takový rozdíl, hlavně aby na nás nevyšla venku Javornice a Kunvald, to je přece jen o kousek dál. Do Kunvaldu to je od nás 60 km, to je na nejnižší soutěž poměrně dost velká vzdálenost. Přebor začíná o čtrnáct dní později, první kolo se hraje ve státní svátek 28. října.

Losuje se již příští neděli, tedy 23. září, v Jaroměři, losovacímu aktu bude předcházet tradiční konference krajského svazu. Ale každého stejně zajímá jen to losování.

Ještě připomínám, že v rámci tradičního klání v Janských Lázních (Pohár Penzionu Protěž) se 29. září bude konat školení a seminář rozhodčích, pokud by někdo z oddílu měl zájem, přihlášky lze stále ještě posílat. Já tam pojedu, protože mi letos končí platná kvalifikace.

Autor: Vladimír Velecký