Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Rozlosováno! (18.09.2017)

Závěr krajské konference byl jako vždy nejzajímavější.

Ta poslední čtvrthodina byla z celé konference jako vždy nejzajímavější. Ota Dousek využil krátké přestávky při sestavování závěrečného usnesení, svolal zainteresované týmy a za pár minut měl hotovo. Plynule na něj navázal Míša Cerha s naší skupinou, poté pokračovali další. Kdyby takhle hladce šlo jednání konference, v poledne jsme mohli být doma. A myslím, že na chod krajského svazu by to žádný podstatný vliv nemělo.

Takže jen krátce. Musím se pochválit, v osudí zbyla dvě poslední čísla a já jsem z nich vytáhl jedničku. Šestkrát doma, pětkrát ven, z toho jen jednou větší vzdálenost (Kostelec n. O.), ostatní výjezdy do blízkého okolí, co víc si přát? Těžko to po téhle stránce mohlo dopadnout líp.

Pokud jde o stránku sportovní, těžko něco hodnotit. Družstva ve skupině jsou víceméně shodná s těmi, se kterými se potkáváme řadu let, soupisky jsem sice neviděl, ale dá se předpokládat, že ani tady se žádné převratné změny očekávat nedají. Jediná soupiska, do které jsem stačil nahlédnout, patřila rezervě Pandy Rychnov, našemu prvnímu soupeři (s Jirkou Danielem jsme na konferenci seděli vedle sebe). A ačkoliv to tedy byla ta jedna jediná, kterou jsem viděl, myslím, že se nespletu, když napíšu, že nás hned na úvod navštíví nejsilnější družstvo soutěže a hlavní favorit na první místo v tabulce. V podstatě je celkem jedno, v jaké sestavě přijedou, i lavička náhradníků je dostatečně košatá a nabitá kvalitními hráči. Zkrátka ideální soupeř na rozehrání, tohle družstvo by patřilo k favoritům i o třídu výš v KP.

My jsme se trochu posílili, po roční pauze se do týmu vrátil Tomáš jako lídr týmu na první šachovnici, na poslední chvíli se u nás rozhodl hostovat Franta Sejval ze Studnic, pohodový hráč a kamarád, takže snad to pro nás letos dopadne o něco líp než sezóna minulá.

Kompletní startovní čísla ze všech soutěží jsou na krajském webu, los našeho družstva je tady, na svazovém webu ještě asi chvíli potrvá, než se tam něco objeví. Opět se mluví o tom (již několik let), že do začátku soutěží představí svaz nové webové stránky, lepší, obsažnější, přehlednější atd. atd., tak uvidíme.

Autor: Vladimír Velecký