Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Všechno je jasné, soutěže družstev se v našem kraji dohrávat nebudou (27.05.2020).

Rozhodnutí výkonného výboru na základě hlasování družstev ukončilo i případnou dohrávku KP.

Oficiální vyjádření našeho krajského svazu najdete na jeho stránkách.
Že se už nebudou dohrávat zbylá kola obou nejnižších soutěží v kraji, tedy KS a RP, to se rýsovalo od samého počátku jejich "dočasného" přerušení na začátku března. Šachovým svazem navržené červnové termíny, zahrnující po jednom kole v sobotu a hned dalším v neděli, nebyly příliš reálnou a lákavou možností. Přece jen, v polovině června má jen málo hráčů zájem strávit dva dny u šachovnice v situaci, kdy hlavně v nejnizší třídě nikdo sestoupit nemůže a naopak postoupit nechce. A cestovat na druhý konec okresu či kraje s tím, že po pár formálních tazích účastníci ke všeobecné spokojenosti (až na několik výjimek, které vždy hrají na krev) podepíší remízu a s přáním hezkého léta se rozejdou, k tomu by se jen málokdo nechal přemluvit.

Jediným zbylým otazníkem tak zůstala nejvyšší krajská soutěž, ze které se postupuje do ligy. Náš výkonný výbor vypsal anketu pro zúčastněná družstva, ale podle informace na webu ani tady nebyl zájem o dohrávku. Jak to bude s případným postupem (a jestli vůbec bude) se má rozhodnout v sobotu 30. května na celostátním jednání zástupců svazu a krajů.

No a my ostatní si pokud možno užijeme nerušeného léta a sejdeme se v září, kdy to zase rozjedeme naplno. Takže přátelé, přeji skutečně vydařené léto, hodně slunce, bohatou úrodu na zahrádkách a těším se na vás.

P.S.
A pokud by se vám zdála letní přestávka příliš dlouhá, můžete využít pozvánku náchodského oddílu na sobotu 13. června do Žďárek na Okresní přebor v rapidu.

Autor: Vladimír Velecký