Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Je nás zase o něco víc (23.07.2022).

Oddíl ve Studnici skončil, někteří hráči přestoupili k nám.

Je to tak, ve Studnici se rozhodli zrušit šachový oddíl, který tam působil od roku 2015. Důvody, které k tomu vedly, těžko můžu hodnotit, asi se toho sešlo víc.
Podstatné je, že většina aktivních členů se rozhodla přestoupit do našeho klubu. Je to celkem logický krok, s výjimkou Franty Sejvala a Petra Horáčka se jedná o hráče, kteří u nás působili dlouhodobě a také zde začinali svou šachovou kariéru. V tuto chvíli se tedy náš klub rozrostl na 16 aktivních členů. Aby tento přestup dával smysl, museli jsme tomu také přizpůsobit svou účast v soutěžích pro příští sezónu.

Do krajské soutěže jsme tedy přihlásili jedno družstvo, věříme, že v ní bude hrát důstojnou roli. Přímý nárok na účast sice nemáme, ale projednal jsem přihlášku předem se členy výkonného výboru KHŠS a vzhledem k tomu, že v soutěži je trvalý nedostatek účastníků a plánovaný počet 12 družstev nebyl od roku 2018 naplněn, nemělo by našemu přijetí nic bránit.

Do regionálního přeboru 5čl. družstev přihlašujeme dvě družstva. Cílem těchto družstev bude, aby si mohli zahrát všichni hráči klubu podle své chuti a možností.

Nedá se dnes předvídat, co se bude na podzim dít. Přejme si, aby ta případná opatření, která nás po stránce zdravotní, ekonomické či bezpečnostní mohou na podzim zasáhnout, ovlivnila šachový život co nejméně a je na nás všech, abychom udělali maximum pro to, aby nás hra stále bavila a přestáli jsme úspěšně všechny těžkosti.

Autor: Vladimír Velecký