Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Družstva v KS a RP jsou rozdělena do skupin (16.08.2022).

Definitivně je potvrzeno, že jsme opět účastníky krajské soutěže.

Na webu krajského svazu bylo dnes zveřejněno rozdělení přihlášených družstev do dvou skupin KS a tří skupin RP.
Stejně jako v několika minulých sezónách se nepodařilo naplnit plánovaný počet dvakrát dvanácti družstev krajské soutěže, v obou skupinách zůstal lichý počet jedenácti účastníků. Přebytek zájemců byl tentokrát na straně skupiny Západ, tedy okresů Jičín a Trutnov, většina hradeckých družstev, která obvykle vyvažují rovnoměrné rozdělení, byla zařazena do naší východní skupiny. Celkově lze nový ročník považovat za obrat k lepšímu (možná), protože v minulé sezóně měla krajská soutěž celkem jen devatenáct účastníků.

Ten zmiňovaný obrat je ovšem jen takový kosmetický, protože přírůstek v KS je téměř vyrovnán úbytkem v regionech, kde je naopak přihlášeno o dvě družstva méně, takže všechny tři skupiny budou mít rovnoměrný počet devíti účastníků.

Z našeho pohledu celkem bez překvapení, složení skupin KS i RP, kde jsou naše družstva zařazena, odpovídá tomu, co známe z minulých let.

Co bude a nebude, koho lze označit za favorita či outsidera, to se ukáže až po zahájení soutěží. 1. kolo krajské soutěže je podle propozic plánováno na 16. října, přebory, tedy krajský i regionální, by měly zahájit o týden dříve.

Losovat se bude jako obvykle v rámci krajské konference 20. září, stejně jako loni v Hradci Králové.

Autor: Vladimír Velecký