Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Krajská konference bude již v příštím týdnu. (01.09.2024).

Soutěže družstev jsou připraveny.

Zanedlouho se po roce opět sejdeme na krajské konferenci. To nejdůležitější pro většinu účastníků samozřejmě přijde až v samotném závěru, kdy dojde na losování soutěží družstev.

Na krajském webu už několik dní visí rozdělení družstev do skupin KS i RP, o nově navrhovanou regionální soutěž byl zájem minimální a proto byla zrušena. A přestože bych po zkušenostech posledních let očekával spíš setrvalý pokles přihlášek, naopak máme v kraji o jedno družstvo víc než loni. v RP zůstal počet stejný (25), přibylo ale jedno družstvo v KS, takže obě skupiny budou mít desetičlenné obsazení.

Z pohledu našeho družstva nečekáme nic převratného, skupina, do níž jsme zařazeni je tvořena zástupci náchodského a rychnovského okresu. Loni nás na závěr soutěže čekal dlouhý výlet do Bydžova, letos při nepříznivém losu můžeme zavítat do Doudleb či Kostelce n. O., což vyjde téměř nastejno. Škoda jen, že skupina má jen osm účastníků, takže konec sezóny přijde hodně brzy. Pokud bude dodržen navržený soutěžní kalendář, začneme 20. října a skončíme o prvním únorovém víkendu.

A tak tedy nashledanou v Hradci Králové, v hostinci U Dvořáků, kde se to vše odehraje.

Autor: Vladimír Velecký