Zahájeny přípravy na odchod oddílu z TJ (29.04.2007)

Toto je nejdůležitější závěr z členské schůze.

V sobotu 22.dubna jsme se sešli v Tipsport-baru, abychom uzavřeli sezónu a řekli si, jak budeme dál fungovat. Účast přibližně poloviční - (Havrda, Jánský, Křeček, Kubec, Lenfeld, Mádr, Velecký, host Vondráček, omluven Plodek).

Nejprve došlo na zhodnocení právě skončeného ročníku soutěží družstev. Áčko dopadlo velice dobře, 7.místo je nesporně úspěchem, ale všichni se shodli na tom, že druhá polovina tabulky byla velice vyrovnaná a měli jsme velké štěstí, že poslední dva soupeři (Slavia HK D a Panda Rychnov C) nenastoupili v nejsilnějších sestavách, jinak se snadno mohlo stát, že Černý Petr v podobě sestupu mohl přistát i u nás. Ale na druhou stranu, sestavy nejsou důležité, počítá se výsledek. Spokojenost byla i s vystoupením béčka, kde tvořili základ úplní začátečníci bez zkušeností a vedli si velice dobře. Hlavně Motloch a Mádr podávali kvalitní výkony a v příští sezóně začnou dostávat prostor i v utkáních áčka. Tak uvidíme.

Nespokojenost byla se dvěma body - za prvé hrací místnost. Můžeme děkovat svatému Petrovi za mírnou zimu a soupeřům za toleranci. Teplota v místnosti při zahájení zápasů byla většinou velice nízká, postupně se sice místnost trochu ohřála, ale na hraní šachů to stejně nebylo. V takových podmínkách se dlouhodobě hrát nedá a tak nás čeká nejdřív pohovor s majitelem baru a pokud nebude v jeho moci zajistit lepší podmínky, budeme muset hledat změnu, i když nás to bude něco stát. Tady v Tipsportu hrajeme zadarmo, to samozřejmě oceňujeme a vážíme si toho, ale musíme pro naše soupeře vytvořit podmínky ke hře, jinak to brzy skončí ostudou a nějakou kontumací.

Bod druhý - sestavy v zápasech. K tomu se dost dlouho diskutovalo, problém je v tom, že sice máme na soupisce některé hráče v základní sestavě (Vondráček, Šretr, Šroll), při přípravě na utkání se tváříme, jako by měli nastoupit, ale přitom víme dopředu, že většinou hrát nebudou a na poslední chvíli se shání náhradník. Výsledkem pak byla např. sestava v předposledním kole s hradeckou Slavií, kdy kapitán pozval k zápasu jen sedm hráčů a zbývající se sháněl pět minut po deváté. Závěr, který nakonec z diskuse vyplynul: vytvoří se základní kádr družstva, bez ohledu na to, zda jde o hráče základní sestavy nebo náhradníka a s těmito lidmi se bude pravidelně počítat. Pokud se domluví nastoupení některého z hostů, uvolní mu místo někdo ze základního kádru, s čímž by podle diskuse neměl být žádný problém.

Poté došlo na informace z valné hromady TJ Jiskra, kde se za oddíl zúčastnili Lesk a Velecký. Tenisté už delší dobu vyjadřovali velkou nespokojenost s hospodářkou jednoty a protože se podle jejich slov situace nelepší, rozhodli se odejít a založit vlastní TJ. Obdobně se chtějí zachovat také fotbalisté, kteří s podobným krokem chtějí začít co nejdříve, ale vlastní odchod plánují až po skončení příští sezóny. V TJ bychom tak zůstali pouze my s ASPV (Asociace sportu pro všechny = cvičení žen), rozhodli jsme se proto také postavit se na vlastní nohy, v tuto chvíli to vypadá na založení klubu ve formě občanského sdružení. Byl vytvořen přípravný výbor ve složení Jánský, Kubec, Velecký, který začne pracovat na přípravě stanov. Poté bude třeba svolat ustavující valnou hromadu, zvolit funkcionáře a uskutečnit nezbytné kroky k převodu členů a soutěží na nové sdružení. Stejně jako u fotbalu předpokládáme praktickou realizaci po skončení příští sezóny.

Soutěže v příští sezóně obsadíme stejně jako letos (áčko do KS, béčko do RS).

Na závěr byl sehrán dvoukolový turnaj v patnáctiminutovkách, pořadí 1. Vondráček, 2. Velecký, 3.Kubec, 4.Jánský.