Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Přihlášky do soutěží družstev v našem kraji (07.08.2013)

Jako každoročně je mnoho věcí nejasných.

KP
TJ Náchod A (sestup 2. ČL)
Jiskra Hořice v P. (sestup 2. ČL)
TJ Hronov
TJ Dvůr Kr. n. L.
TJ Náchod B
ŠK Sobotka (??)
DDM Třebechovice p. O.
Slovan Broumov
ŠK Lípa B
Jiskra Jaroměř A
Jiskra Jaroměř B (postup KS)
ŠK AD Jičín D (?? postup KS)
KS východ
Slavia HK C (sestup KP)
ŠK Lípa C
ŠK Dobruška
TJ Náchod C
DDM Kostelec n. O.
Spartak RK
Česká Skalice
Ortex HK
Č. Kostelec
Sokol HK B (postup RP)
DDM Třebechovice p. O. B
Sokol Vrchoviny
KS západ
TJ Jičín C (?? sestup KP)
Spartak Vrchlabí (sestup KP)
Sokol HK A
Jiskra Hořice v P. B
TJ Lomnice n. P.
TJ Dvůr Kr. n. L. B
TJ Lázně Bělohrad
Jiskra Nový Bydžov
Lokomotiva Trutnov
TJ Nová Paka
??
??

K 31. červenci skončil termín pro podání přihlášek do soutěží družstev našeho kraje. Na krajském webu se vzápětí objevil aktuální stav přihlášených, z něho je vidět, že nic není jako obvykle tak jasné, jak by se mohlo stát.

V krajském přeboru chybí z oprávněných účastníků přihlášky Sobotky a Jičína D, který by měl nahradit své sestupující céčko. Bohužel není zřejmé, jestli je to z důvodu nezájmu nebo neuhrazením startovních poplatků - což je dost podstatný rozdíl, kraj připouští obě možnosti. Na druhé straně vyzývá krajský svaz, aby se přihlásila družstva, která by měla zájem o účast. Vzhledem k tomu, že Sobotka ani Jičín nefigurují zatím v žádné jiné soutěži, domnívám se, že zádrhel je v chybějící platbě. Informace z kraje jsou tedy mírně zavádějící.

V naší skupině krajské soutěže mělo podle propozic dojít k několika přesunům oproti zavedeným zvyklostem, uvidíme, jak to nakonec dopadne. Teoreticky je v naší skupině přihlášeno 12 družstev, po několika letech si možná opět zahrajeme s hradeckými Ortexem a Sokolem, ale kdo ví? Sestupující béčko Třebechovic a Vrchoviny jsou zpátky v naší skupině pro nezájem postupujících z regionů, Černý Petr zůstal jen Kunvaldu, horší je stav ve skupině Západ, kde je v tuto chvíli jen devítka přihlášených (pokud stále platí informace na krajském webu z 1. srpna). Účast vzdali oprávnění účastníci z naší skupiny Náchod D a Panda RK B (oba přihlášeni do regionu). Z tohoto je zřejmé, že nějaké další převody mezi skupinami nejsou vyloučeny, záleží na tom, jak a jestli vůbec se podaří doplnit počet účastníků na potřebných 24 družstev.

O složení regionálních přeborů je v tuto chvíli zbytečné uvažovat, byly by to jen čiré spekulace bez reálného základu.

Autor: Vladimír Velecký