Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Pomalu se rozjíždí nová sezóna (01.08.2017)

KHŠS zveřejnil propozice příštího ročníku soutěží družstev.

V propozicích na první letmý pohled není nic nového proti minulé sezóně, nějaké změny budou možná odhaleny časem (nevím, jestli vůbec jsou). Pro náš oddíl to není moc potěšující, protože nejsme zařazeni do družstev, která by měla mít zaručenou účast v krajské soutěži. Na jedné straně je skutečnost, že jsme se umístili na posledním místě a v souladu s propozicemi bychom tedy měli sestoupit, proti tomu stojí na druhé straně fakt, že hrálo pouze 11 účastníků a nebyl tedy důvod, aby vůbec někdo sestupoval. Navíc je v seznamu oprávněných pro novou sezónu pouze dvadvacet družstev, plná kapacita tedy není naplněna a již nyní zbývají dvě volná místa.

Nedá se nic dělat, od toho máme STK, aby rozhodla podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Za nás jsem udělal jediné možné, přihlásil jsem naše áčko opětovně do krajské soutěže a je na členech STK, aby v souladu s propozicemi naši žádost posoudili a poté schválili nebo zamítli.

Psát v tuhle chvíli nějakou prognózu nemá smysl. Uzávěrka přihlášek je 15. srpna a teprve potom se ukáže, jaký je skutečný zájem o soutěže v našem kraji a zda máme nějakou šanci na úspěch.

Propozice pro sezónu 2017-18 včetně internetové přihlášky (nebo ke stažení) na webu KHŠS: http://khss.chess.cz/?page_id=33.

P.S.
Alespoň malý úspěch "na diplomatickém poli" jsme zaznamenali hned v úvodu sezóny, letošní podzimní konference krajského svazu se uskuteční v neděli 17. září v restauraci Tropical v České Skalici.

Autor: Vladimír Velecký