Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Smutný dodatek ke čtvrtému kolu (30.11.2022).

Poprvé v sezóně vynechal kapitán a špatně to dopadlo.

V předchozím nedělním článku jsem popisoval, jak jsme v Náchodě vybojovali bod, jenže v pondělí vyšel zpravodaj vedoucího soutěže a všechno bylo jinak.

Pavel nejen, že tentokrát po dlouhé době vynechal zápas, ale ještě k tomu neměl čas ani na nominaci hráčů k zápasu. Zbylo to tedy na jeho zástupce a skončilo to průšvihem. A protože tím zástupcem jsem já, jde to samozřejmě za mnou.

A teď to hlavní - co se stalo? Na počátku se zdálo, že dáme sestavu bez problému dohromady, jenže pak začaly chodit omluvenky a zbylo přesně pět hráčů, kteří mohli a chtěli. Plný nadšení z takového úspěchu jsem si vůbec neuvědomil, že po mnoha letech už nemáme jen jedno družstvo a že tři z těch ochotných jsou volní hráči z áčka. Zápas se sehrál, Vašek na čtyřce vyhrál a přispěl k celkové remíze, jenže co je to platné, když David při kontrole výsledků odhalil chybu a z krásné jedničky se stala ošklivá kulatá nula a tím i prohra v zápase, o pokutě nemluvě.

Nemá cenu to dál rozebírat, prostě se opět ukázalo, že po tom, co už delší dobu patřím do hráčského důchodu, mám nejvyšší čas odejít též do důchodu funkcionářského a pustit ke kormidlu mladší, bystřejší a pespektivnější.

Autor: Vladimír Velecký