Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Šachové zahájení - zajímavá propagace šachu v Hradci Králové (05.05.2023).

Netradiční demonstrace týmového souboje členů klubu hradeckých šachistů.

Někteří z vás již viděli reportáž takříkajíc "online" ráno na našem facebooku, ale protože dobré akce je třeba mediálně podpořit na více místech, ještě krátká zprávička pro ty, kdo na fcb nechodí.

To si člověk jen tak jde vrátit knihy do Městské knihovny a ejhle, asi se bude něco dít. Velká šachovnice, hlouček lidí a najednou koukám, že jich spoustu znám. Záštitu nad akcí ze strany města drží pracovnice knihovny, za šachisty měl hlavní slovo Jirka Bielavský.

Nemohl jsem se zdržet dlouho, proto jsem musel s lítostí odmítnout nabídku stát se členem jednoho z týmů. Ještě jsem stihl začátek boje, v týmu bílých se řešilo, zda španělku sehrát po fisherovsku (4. Sxc6), rozhodující slovo měli příznivci pozičního boje a pokračovalo se klasickým ústupem Sa4. Pak už jsem musel odejít, takže výsledkem nemůžu sloužit, ale myslím, že ten nebyl zase tak úplně důležitý a určitě to nebyla jediná partie tohoto dne.

Z povídání si s paní knihovnicí jsem pochopil, že dnešním dnem začínají pravidelné páteční schůzky, na které jsou všichni zváni, ale kromě toho si registrovaní čtenáři můžou na recepci vyzvednout klíč od skříňky a figurky si kdykoliv po dobu otvírací doby knihovny vypůjčit. Jak na to si můžete přečíst na jednom z obrázků, je to velice jednoduché.

No, pěkné, pěkné, musím za sebe říct.

Autor: Vladimír Velecký