Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Šachové odpoledne pro veřejnost (21.06.2023).

Propagace šachové hry, tentokrát pro změnu v Jaroměři.

Na počátku byl nápad.

Vlasta a Standa Rudolfští, majitelé Vinotéky u sv. Mikuláše, jaroměřští patrioti a kromě jiného také nadšení amatérští šachisté (podle Vlasty hrají u snídaně, oběda i večeře), přemýšleli, jak oživit skomírající jaroměřské náměstí, kde v podvečerních hodinách většinou takzvaně "chcípl pes". Od slova k činu nebylo daleko a výsledkem byla tato vydařená akce.

Musím se přiznat, že pokud jde o očekávanou účast, nebyl jsem příliš velkým optimistou. Oslovil jsem proto kamarády z jaroměřského oddílu, aby to nebylo úplné fiasko, ale výsledek předčil očekávání. Celkem se přišlo podívat a zahrát si kolem dvaceti účastníků, podíl nás "profíků" a neregistrovaných zájemců byl zhruba půl na půl. Přestože počasí nebylo pro šachy zrovna ideální a teplota se blížíla tropické třicítce, na podloubí byl přijatelný chládek a vydrželi jsme tam víc než tři hodiny.

O věhlasu akce svědčí i to, že se přijeli podívat také zástupci šachového života z České Skalice (Jirka Kubec) a Červeného Kostelce (Zdeněk Hojný).

Velký dík za organizaci patří také Radce a Petrovi Staňkovým, kteří přivezli z klubovny šachové soupravy, velké zahradní šachy a dokonce i stolky k sezení. Bez nich by se to v takovém rozměru zorganizovat nedalo.

Moc pěkné to bylo a snad jsme se takhle nesešli naposledy.

Autor: Vladimír Velecký